Surfmedia

Werkwijzen om video’s te bekijken in SURFmedia

Alle video’s zijn opgeslagen in SURFmedia.nl. Hierdoor kan de betreffende video streaming via Internet bekeken worden. Naast de video’s zijn ook de rechtstreekse links weergegeven naar pagina’s in SURFmedia. Dat geeft u meer mogelijkheden om de video’s in uw situatie te gebruiken.

Klik eerst op de link van de gewenste video. Een nieuwe pagina in SURFmedia opent met de video in verschillende formaten. Volg dan één van de volgende opties:

Video snel bekijken

  • Klik op de afbeelding (de “still”) om de video te bekijken. Met de knop rechtsonder, de vier pijltjes, kunt u de video beeldvullend maken, maar dit kan een mindere beeldkwaliteit opleveren.

Video op groot formaat en goede kwaliteit bekijken

  • Klik onder Oorspronkelijk formaat op de knop Play now of Open Player om de video te bekijken. NB: het kan even duren voordat de video start. Het is ook mogelijk om een fragment te selecteren met behulp van de virtuele snijmachine. Klik dan op de knop Snijmachine.

Link naar video toevoegen

  • Kopieer de directe link of embedded player om een directe verwijzing te maken naar de video in het gewenste formaat (flash of wmv). Plaats deze in uw Word bestand, digitale leeromgeving etc. De video start dan direct. U / de cursist heeft wel Internetverbinding nodig.